середу, 15 січня 2014 р.

15.01.2014-Громадське обговорення проекту ЗУ "Про державний бюджет України на 2014 рік"

15 січня 2014 року в Львівській обласні раді відбулося громадське обговорення проекту ЗУ "Про державний бюджет України на 2014 рік". 

В заході взяли участь представники громадських організацій та їх об'єднань, науковці та спеціалісти, депутати обласної, районних та місцевих рад, керівники та спеціалісти органів державної виконавчої влади, а також експерти проекту "Громадський моніторинг місцевих бюджетів Львівської області", що реалізується за підтримки МФ "Відродження" Другов О.О., Сторонянська І.З. та керівник проекту Кульчицький І.І.

Під час обговорення було заслухані виступи:

на тему "Основні питання формування місцевих бюджетів Львівської області та міжбюджетні трансферти державного і місцевих бюджетів у 2014" Демківа Олега Івановича - директора департаменту фінансів Львівської ОДА, 

«Обсяг доходів загального фонду зростає на 9% і буде становити 4 млрд грн. Обсяг доходів спеціального фонду становитиме 0,8 млрд грн (зростання 6%). Трансферти з державного бюджету передбачено 8,4 млрд грн (на 15% більше).
Планується підвищення розміру прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, посадового окладу. Зростання заробітної плати мало б становити не менше 7% річного фонду заробітної плати.
Вперше держава передбачила кошти на розширення мережі дошкільних навчальних закладів, модернізацію дитячих спортивних майданчиків для Львівщини – 32 млн грн.
Планується зростання субвенції з державного бюджету на соціальні допомоги на 28%, пільги і житлові субсидії – на 30%, допомоги дітям сиротам з прийомних сімей – на 21%.
Бюджет розвитку мав би становити не менше 500 млн грн», – повідомив Демків.
а також виступ Качмарика Ярослава Дмитровича - голови постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради, на тему: "Оцінка проекту ЗУ "Про державний бюджет України на 2014 рік" в частині показників міжбюджетних відносин, соціального забезпечення та макроекономічного розвитку. 

Презентацію можна завантажити

Після виступів відбулося активне обговорення, виступали науковці, представники громадськості, депутати. 

Немає коментарів:

Дописати коментар